Dekameron Könyvkiadó

Ki kicsoda a Dekameron Könyvkiadóban?

 

Halászné Marek Julianna
ügyvezető

 

Született: 1954-ben. Tanulmányait először az oktatás iránti vágya vezérelte, így tanári diplomát szerzett, majd egy váratlan elhatározással, egyetemi szintre emelte ezen törekvéseit, s némi csavarral pszichológusi végzettségre is szert tett.  Húsz  éve foglalkozik könyvkiadással . Részt vett a Dekameron Könyvkiadó alapításában.  Felhőtlen ifjúsága idején, bejárta a világ számos szegletét, s ez irányú vonzalma máig sem csökkent. A csendes hétköznapokban a könyvkiadó ügyei sorjáznak előtte, de nem szakadt el a tanítás világától sem. Mindezt pedig pszichológusként való ténykedése színesíti. Buzgón jár színházba és koncertekre.

Boldog családanya és nagymamajelölt. Szereti a gyümölcsöket, és a fogyókúrát.

 

 

 

Sárközy Halász Péter       

Született: 1952-ben. Tanulmányait az Egri Tanárképző Főiskolán végezte, népművelés-pedagógia szakon.  Több, mint  harminc éve foglalkozik könyvkiadással.  A szépírók táborát is szaporítja. Eddig 26 kötete jelent meg, regények és novellák.

Érdeklődési köre az elmúlt 15 évben az útikönyvek felé fordult, de nem feledve az eredeti szerelmeit, a magyar-, és világirodalmat és a filozófiát.

Hosszúra nyúlt, boldog ifjúsága idején, rendszeresen utazgatott. Megfordult erre is, és arra is, a világban, új keletű, nem egészen ifjú korában ezt  az útikönyvek napvilágra segítésével pótolja.

A  Dekameron Könyvkiadó alapítója, arculata alapjainak kialakítója, kapcsolatrendszereinek létrehozója.

Boldog családapa és nagypapajelölt. Szereti a rántott húst, a somlói galuskát és  a sört.

 


Dr. Kiss Péter      
főszerkesztő


Született: 1981-ben Veszprémben. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte. Erősáramú villamosmérnök, jelenleg a BME Villamos Energetika Tanszék egyetemi adjunktusa. Doktori disszertációját 2011 novemberében védte meg a vasúti villamos vontatás egyes hálózati minőségi kérdéseinek témakörében.

Családjával és egy Skif sátras utánfutóval gyerekkorától kezdve minden évben Európa egy-egy újabb tájára indultak nyaralni, és állandó utazási kedve azóta sem változott. Fiatal felnőttként megfordult mind az öt kontinensen, rengeteg élménnyel gazdagodva. Vasútbarát, ezért előszeretettel ül vonatra kirándulásai során. Négy útikönyvet jegyez társszerzőként feleségével, amelyekben Bosznia-Hercegovinába és a Baltikum államaiba kalauzolják az olvasót. Azóta többször is járt az országokban, ahol bosnyák, horvát, szerb, litván, lett, észt és orosz barátokat egyaránt szerzett.

2008 óta tölti be a Dekameron Könyvkiadó főszerkesztői tisztét, ami az útikönyves sorozatokra terjed ki. A 2007 vége óta alkalmazott egységes felépítés a munkájának az első fontos eredménye.

 

Minden jog fenntartva!

 

FIGYELEM! A WEBOLDALON TALÁLHATÓ INFORMÁCIÓK KÖZZÉTÉTELÉHEZ, MÁSOLÁSÁHOZ A MŰKÖDTETŐ ÍRÁSBELI ENGEDÉLYE SZÜKSÉGES!

Dekameron Könyvkiadó Kft.

1036 Budapest, Pacsirtamező utca 22/b.

e-mail: dekameron@dekameron.hu  *  adószám:11360748-2-41

Telefon: +36-1-368-7803


NyitóoldalNyitóoldal

Kosár  

(üres)

Új könyvek

Jelenleg nincsen új termék