Dekameron Könyvkiadó

BOSZNIA-HERCEGOVINA (Szőnyi Attila)

BOSZNIA-HERCEGOVINA (Szőnyi Attila)

Bosznia-Hercegovina egy csodálatos, újrafelfedezésre váró ország, melynek keleties, de mégis európai hangulatát egyre többen ízlelik meg ismét.

Több részlet

Internetes ára:
3 192,00 Ft

3 990,00 Ft

internetes ár: - 20 %!


Varázslatos tájak, mesébe illő városok, vendégszerető emberek. Mosztár és Szarajevó bazárja, korzózók tömege. A keleti és nyugati keresztény,- valamint az iszlám világ találkozóhelye Bosznia-Hercegovina. Európában egyedülálló kulturális örökségekkel rendelkezik.

Mindezekkel megismertet ez a kitűnő útikönyv, bemutatva világhírű látnivalóit, az izgalmas és kihagyhatatlan turistacélpontokat, sőt még ezeknél többet is: a főutaktól távolabb eső izgalmas szépségű városokat is. Nélkülözhetetlen tudnivalókat, kitűnően eligazító ismereteket, információkat nyújt. Kiemelten foglalkozik Mosztár csodáival (bemutatja a világörökség részét képező Öreg-hídat, a török-kori belvárost, és a környező „mesevároskák”-at), és Szarajevó fantasztikus látnivalóival (dzsámik, bazárok, karavánszerájok, római katolikus és ortodox templomok, zsinagógák, hangulatos városrészek).   Külön szól az országban található zarándokhelyekről, pl: Európa második legnagyobb keresztény zarándokhelyéről – Međugorje – és a kontinens legnagyobb muszlim zarándoklatáról – Prusac.   

Az országban az aktív pihenésre és a nyaralásra egyaránt lehetőség nyílik. A tengerparti Neum a dalmát tengerpart legolcsóbb városa.

 A vadvízi-evezősök számára Bosznia-Hercegovina maga a paradicsom

Szintén  különleges élményeket nyújtanak a vízesés-fürdőhelyei!

A szerző minden egyes helyet, mely az útikönyvben szerepel személyesen keresett fel, s csillagozással jelöli a látnivalók által nyújtott élményt. A könyv az országot jól ismerő szerző saját tapasztalatain és élményein alapul, ennek köszönhetően naprakész, hasznos információkkal rendelkezik.

A könyv több célközönség igényeit is kielégíti. Az országon átutazó és a Bosznia-Hercegovinában több időt eltöltő autós turisták mellett a szervezett autóbuszos utakon résztvevők és a hátizsákos turisták igényeire is figyelt a szerző.

     Hiánypótló útikönyv, Térkép,- és fotóillusztrációkkal, magyar turisták számára

Kosár  

(üres)

Új könyvek

Jelenleg nincsen új termék