Dekameron Könyvkiadó

IZLAND (Kiss Gabriella)

IZLAND (Kiss Gabriella)

Izland nem csak a működő vulkánjairól híres... (Kiss Gabriella útikönyve)

Bővelkedik természeti és kultúrális örökségben. Tárt karokkal várja a világ minden tájáról érkező turistákat, hogy bemutathassa kincseit.

Több részlet

Internetes ára:
3 843,00 Ft

5 490,00 Ft

internetes ár: - 30 %!


Izland, e Magyarországnál nem sokkal nagyobb észak-európai ország bővelkedik természeti és kultúrális örökségben is. Tárt karokkal várja a világ minden tájáról érkező turistákat, hogy bemutathassa kincseit.
Szinte minden látogató az ország nyugati részébe érkezik, a keflavíki nemzetközi repülőtérre, majd onnan indul elsősorban a főváros és szűk környékének felfedezésére. Ez a könyv bemutatja, hogy a rövidebb időre érkező vendégek is találhatnak világhíres látnivalókat, de a hosszabb vakációt Izlandon töltők sem fognak unatkozni e mesés országban. Egy mártózás a főváros nyüzsgő kultúrális életében, majd varázsos fürdőiben, aztán irány a Reykjanes-félsziget világítótornyaival (köztük a legrégebbivel egész izlandon), lávamezőivel.

A délnyugati országrész Izland legtermékenyebb és legsűrűbben lakott vidéke. Az ott bejárható "Aranykörút" Izland legnagyobb látnivalóit (Pingvellirt, a Geysir-mezőt, Gullfost, a Keriő-krátert és Hveragerőit) fűzi csokorba. A nyugati Snaefellsjökull-félszigetet nem hiába tartják "mini Izlandnak", hiszen az ország jellemző természeti csodáit ott mind bemutatja; van ott gleccser, vízesések, hőforrás, lávamező, madársziklás fjordok, vagy éppen vulkán is. Észak "fővárosa", akureyri és környéke is számtalan csodát rejt, csakúgy, mint a keleti Egilsstaőir és környéke, vagy éppen a híres déli Skaftafell a gleccserek legnagyobbikával, a Vatnajökullel.
Izland -bátran állíthatjuk- várja és visszavárja új és régi vendégeit. A szerző már visszament. És hogy miért fogja újból és újból meglátogatni az országot? A választ e könyv rejti...

Kosár  

(üres)

Új könyvek

Jelenleg nincsen új termék