Dekameron Könyvkiadó

Réz Bálint: SÁBA KIRÁLYNŐJE

Réz Bálint: SÁBA KIRÁLYNŐJE

Réz Bálint bibliai tárgyú, történelmi regénye klasszikus alkotás.

Makéda, Sába - okos és messze földön híres szépségű - szűz királynője újra naggyá akarja tenni hajdan dicső birodalmát, Etiópiát.

Több részlet

Internetes ára:
665,00 Ft

950,00 Ft

internetes ár: - 30 %!


Réz Bálint bibliai tárgyú, történelmi regénye klasszikus alkotás. A tartalomhoz méltó remekmű.

Makéda, Sába - okos és messze földön híres szépségű - szűz királynője újra naggyá akarja tenni hajdan dicső birodalmát, Etiópiát. Júdeába utazik, hogy találkozzon annak bölcs és igazságos királyával Salamonnal, hogy tanuljon tőle. A két uralkodó találkozik, s egymás iránti csodálatukból heves szerelem fejlődik. Sába királynője azonban nem akarja a szerelem oltárán feláldozni népét, s annak boldogulását. Ezért mindazzal a mérhetetlen tudással, melyre Salamon udvarában szert tett, visszatér Etiópiába. Azonban az utolsó éjszakát Salamon ágyasházában tölti. Szerelemben töltött éjszakájuk kilenc hónap elteltével gyümölcsöt hoz egy gyönyörű fiúgyermek személyében. A fiú csak húszévesen tudja meg, hogy Salamon az édesapja, ráadásul annak egyetlen fiúgyermeke. Elhatározza hát, Júdeába megy, hogy Salamon a Templom előtt felkenje királynak. De nem csak ez a célja..... Az ifjú király atyját kegyetlenül becsapva, csellel ellopja a frigyládát.

Makéda, Sába királynője, aki egy élten át hűségesen szerette Salamont, fia tettét megtudva, elhagyja hazáját, s  Salamonhoz utazik, hogy mellette lehessen....

A kalandokban és tanulságokban bővelkedő bibliai történet.

Kosár  

(üres)

Új könyvek

Jelenleg nincsen új termék