Dekameron Könyvkiadó

Ujkéry Csaba: ZSIVÁNYOK

Ujkéry Csaba: ZSIVÁNYOK

A fergeteges történelmi regény, izgalmas, szórakoztató olvasmány, a híres-hírhedt somogyi zsiványok (betyárok) életén keresztül mutatja be a XIX. századi magyar betyárvilágot.

Ajándékozásra is kitűnően alkalmas!

Több részlet

Internetes ára:
825,00 Ft

1 650,00 Ft

internetes ár: - 50 %!


Ez a betyárvilág legalább oly híres, mint például az amerikai western romantika.  A történelmi környezet is izgalmas: épp folyik a piemonti háború, elesik Milánó, fogságba esik Rózsa Sándor, bekövetkezik a drámai solferínói ütközet, Széchenyi öngyilkos lesz Döblingben, megépül a déli vasút Buda és Kanizsa között. A betyárok elemükben vannak! Kegyetlenek, bátrak, csavaros eszűek. Préda pedig akad bőven!

 Ekkor tesz jóformán  világhírnévre szert: Patkó Pista, Mészáros Pali, Gölöncsér Jóska, kik hírnevükben Rózsa Sándoréval vetekedtek.

A regény az ő hiteles tetteikkel, rablásaikkal, kalandjaikkal foglalkozik, de megjeleníti a másik oldalt is: a pandúrokat! Hegyessy főszolgabíró, Hamulyák Ferenc esküdt, s mások, bátran, s végül eredményesen veszik fel a küzdelmet a félelmetes zsiványokkal!

 Hiteles, valódi történeteket bemutató korrajz, és a mai akciófilmekkel vetekedő események… ez a Zsiványok c. regény…

 Igaz tehát: az élet túl tesz minden írói fantázián… Ebben az időben ugyanis tanácsos volt végrendelkezni, mielőtt útnak indult az ember!

Kosár  

(üres)

Új könyvek

Jelenleg nincsen új termék