Dekameron Könyvkiadó

Benedek Szabolcs: Így élt John Lennon

Benedek Szabolcs: Így élt John Lennon

John Lennon a szabadságot kereste: az emberek, a népek és az egyén szabadságát.

Több részlet

Internetes ára:
425,00 Ft

850,00 Ft

internetes ár: - 50 %!


"John Lennon a szabadságot kereste: az emberek, a népek és az egyén szabadságát. Talán ez utóbbi volt számára a legfontosabb.
John Lennon kitűrt ingben és farmerdzsekiben akart mászkálni a városban, nem nézni az órát, hogy mikor ér haza, nem számolni a zsebében a zsebpénzt, hogy a kocsmában mennyit költhet, és mosóporra futja-e még. Ám leginkább szerelmes akart lenni, mert a szerelem a lüktető és életet adó erő, csodálatos bódulat, gyógyír arra, hogy elfelejtse Vietnámot, az ózonpajzsot, a terrorizmust és így tovább

John Lennon az emberek szabadságát, szabad világát is kereste, ahol nincs éhezés, háború, bűnözés, egymás kirablása. Szerelemmel és dallal próbált harcolni az emberiségért, és persze elöl járni tetteivel, jó példával. Állást foglalt például olyan kérdésekben mint az eutanázia. Nem kerülte meg az örök emberi problémát: a féltékenységet és a szerelmi háromszöget sem. A fejében éppem az Imagine dallamai járnak, amikor felkeresi őt George Harrison , s elpanaszolja neki, hogy kedvese túl jó viszonyt ápol Eric Claptonnal.
John Lennont szörnyen izgatta a genetika és az élővilág fejlődése, csakúgy, mint Gabriel Garcia Márqez azon novellája, amelyben negyven nap és negyven éjszaka szakad az eső. (Vagy 'tán nem is negyven, hanem ötven, lám, újra el kellene olvasni!) De az eső megtisztítja és megújítja a falut, ez a lényeg. Elmossa a szennyest, az embereknek lehetősége nyílik arra hogy új életet kezdjenek."

Kosár  

(üres)

Új könyvek

Jelenleg nincsen új termék